SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

Egy íróról (írónőről) olvashatjuk:

... Állítólag utazás közben álmodta meg a fiatal főhős (főhősnő) figuráját. Huszonhét éves volt, amikor Portugáliában megházasodott, de hamar elvált és visszaköltözött gyermekével Nagy-Britanniába. Egy tanári állás elnyerésére várva, amúgy munkanélküliként, elhatározta, hogy mindenképpen befejezi regényét. Gyakran kávéházban írt.

Könyvének megjelentetését számos kiadó visszautasította, majd 1995-ben végre elfogadták, s némi összeg kiutalásával megteremtődött a lehetősége annak, hogy befejezze a munkát. ...

A könyv egy hihetetlenül sikeres sorozat első tagja lett. A sorozat könyveit több mint 200 országban, hatvan nyelvre fordították le, köztük ógörögre és hindire is. Azt mondják, az író(nő) ma már gazdagabb, mint az angol királynő.

Ha úgy rangsorolnánk a könyvsorozatot, hogy az eladott könyvek számát viszonyítanánk a könyvek "életkorához", akkor minden bizonnyal az első helyre kerülne.

A véletlen különös játéka folytán az írónő neve tartalmazza a 'bagoly' szót angolul. A bagoly egyébként is szereplője a sorozatnak.

Mi az író(nő) fiatal főhősének (főhősnőjének) első regénybeli foglalkozása (címe, titulusa)?

 A. boszorkány
 B. bűvész
 C. segédtanárnő
 D. bébiszitter
 E. varázslóinas
 F. iskolaszolga
 G. fagylaltárus
 H. utcai mutatványosFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page