SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

Rejtélyes, megmagyarázhatatlan dolgok, szerencsétlen események történnek a térségben, melyről annyit biztosan tudunk, hogy szögeinek összege 180 fok.

Létezik a rejtélyes térség nevének első tagjával megegyező nevű kényelmes nyári ruhadarab.

A Föld melyik részén találjuk a rejtélyes, titokzatos térséget?

 A. Észak-Európában: Finnországtól dél-keletre egy néhány száz négyzetkilométernyi területen
 B. Közép-Amerikában: a Miami (Florida), New-Mexico (Mexico) és a Panama-szoros által behatárolt területen
 C. Közép-Amerikában: a Miami-tól keletre, Puerto Rico-tól északra lévő területen
 D. Dél-Európában: a Nápoly, Róma, Szarajevó és Zágráb által meghatározott területen
 E. Dél-Amerika északi részén: a Bogota (Kolumbia), Caracas (Venezuela), Paramaribo (Suriname) és Caori (Brazília) által közrefogott régióban
 F. a Szent Ilona-sziget, Elba szigete, a Hawaii-szigetek és Dzsakarta (Indonézia) által képzeletben kifeszített négyszögű alakzatban
 G. Észak-Afrikában: Tunisz, Korzika és Algír térségéban
 H. Dél-Amerika déli csücskénél, ahol szinte mindig viharos a tenger (csak Magellánnak volt annak idején szerencséje)Feleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page