SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

Határozottan érdekes személyiség, mondhatnánk a mai szlengben: Jó Arc.

Az ókori rómaiak Pannónia tartományában született a IV. század elején, nem messze a mai osztrák-magyar határtól. Éveken át katonaként szolgált Galliában.

Jómódú szülei akarata ellenére áttért a keresztény hitre, majd később jó cselekedetei révén - minden ellenkezése ellenére - püspökké választották. Galliában halt meg a IV. század végén. Később Franciaország egyik védőszentje lett.

Az emlékét megőrző - és az alkalmat megragadó - keresztény világ az év egyik napján őrá emlékezik, de nem éppen a rá jellemző jámbor, visszafogott módon, hanem bőséges evészet-ivászat közepette.

Mi a hagyományos menü ezen a napon?

 A. ropogós malacsült
 B. kakashere-pörkölt tarhonyával
 C. pirított borjúvelő
 D. rozmaringos báránysült
 E. kappanvirsli lecsóban
 F. libasült pároltkáposztával
 G. lábszárpörkölt galuskával
 H. citromos bécsiszelet krumplipürévelFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page