SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

Mindkét személyiség széles körben ismert. Mindkettőjük anyanyelve angol, és mindketten a XX. század első harmadában születtek. Az egyik a század legelején, a másik 14 évvel később.

Közös dolgaikról nem tudunk, ha csak annak nem vesszük azt, hogy az egyik keresztneve megegyezik a másik családnevével, és mindketten szerepelnek a 70-es évek bestseller-listáin.

Az egyik társadalmi konfliktusokra érzékeny, termékeny író, a másik tömegeket megmozgató hitszónok, akinek híres szavai: "a szelídség megszelídített hatalom, erő, szellem és betört vadság".

Az egyik - az író - talán leghíresebb regénye egy délkelet-ázsiai városban játszódik a múlt század közepén. A regény címe a határozott névelővel együtt 3 szóból áll és szerepel benne a "névrokon" hitszónok nemzetisége egy olyan jelzővel kiegészítve, mely egy Nobel-díjas szovjet-orosz író világhírű regényének címében is megjelenik.

Milyen vallású a tömegeket megmozgató hitszónok?

 A. baptista
 B. iszlám
 C. római katolikus
 D. mormon
 E. református
 F. görög-keleti katolikus
 G. unitárius
 H. lutheránus (evangélikus)Feleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page