SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

Az alábbi regényhősök közül 7 ugyanattól az írótól származik. A nyolcadik regényhős egy másik - idősebb - író agyában született meg. Az idősebb író életkora szerint a fiatalabb apja lehetett volna. A fiatalabb egyébként nagy tisztelője volt az idősebbnek.

Mindketten ugyanabban az országban születtek és haltak meg.

A fiatalabb író különösen színes fantáziával rendelkezett, kedvelt témái a felfedezések és találmányok voltak. Regényeiben gyakran olyan dolgokról írt, melyek csak évtizedekkel később valósultak meg, több esetben szinte pontosan úgy, ahogyan ő megálmodta.

Ki az idősebb író regényhőse? Ki a regényhösök között a kakukktojás?

 A. Torontál Simon
 B. Edmond Dantes
 C. Passpartou
 D. Borus Demeter
 E. Paganel
 F. Servet úr
 G. Sztrogoff Mihály
 H. Dick SandFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page