SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

A kitűnő publicista a császár hitvesét tanította magyar nyelvre közvetlenül a kiegyezés előtt, és egy ideig annak az embernek a szűkebb köréhez tartozott, akit a legnagyobb magyarnak hívnak.

A kitűnő publicistáról elneveztek egy utcát Budapest belvárosában, nem messze a Dunától. Az utcában számos régiség kereskedés található. Az utca a Dunával párhuzamosan fut.

A kitűnő publicistát arra a ritka névre keresztelték, melyet egy XVIII. századi híres, magyar származású csillagász is viselt.

Hány évig birtokolta a magyar királyi trónt a császár, akinek hitvesét tanította magyar nyelvre a kitűnő publicista?

 A. 17 évig
 B. csaknem 27 évig
 C. pontosan 29 évig
 D. két nappal több mint 33 évig
 E. csaknem 37 évig
 F. két hónap híján 45 évig
 G. néhány hónappal több mint 49 évig
 H. több mint 50 évigFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page