SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

A képen egy újbudai téren álló teljes alakos szobor fejrésze látható. A komoly tekintetű, karakteres arcú ember irodalmi alkotásai révén lett ismert és elismert.

Az alábbi filmek egyike - egy Oscar-díjas filmrendező munkásságán keresztül - elvezet a képen látható komoly tekintetű, karakteres arcú emberhez, aki "családias" címmel híres regényt írt.

Melyik ez a film?

A híres filmrendező egyik filmjét 2006-ban mutatták be. A filmrendező négy éves volt, amikor a komoly tekintetű, karakteres arcú ember meghalt.

A komoly tekintetű, karakteres arcú ember, talán inkább bácsi, írta az alábbi sorokat:

Ajaj, hol volt hol nem...
Volt egyszer egy iciri piciri házacska;
ott lakott egy iciri piciri kis macska.
Volt annak két iciri piciri kisökre,
...

OWL
 A. Ámbár tanár úr
 B. Vuk
 C. Redl ezredes
 D. Körhinta
 E. Hannibál tanár úr
 F. Fekete gyémántok
 G. Sorstalanság
 H. SodrásbanFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page