SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

A képen látható festmény stílusára leginkább az expresszionizmus jellemző.

A kép festője gyermekkorát és ifjúkorának egy részét Christiania, majd Kristiania városában töltötte. Életében többször járt és viszonylag több időt töltött Franciaországban és Németországban. Félelemre, szorongásre és bánatra hajlamos személyiség volt.

Egy évben született az Egri csillagok írójával, és szűk fél évvel halt meg a normandiai partraszállás előtt.

Mit gondolsz, melyik képtár, múzeum, város lett a szorongásra hajlamos, ámde zseniális festő képei és személyes jegyzetei gyűjteményének végrendeleti örököse?

 A. a Magyar Nemzeti Galéria
 B. a szentpétervári Ermitázs
 C. a párizsi Louvre
 D. Oslo városa
 E. Stockholm városa
 F. az amszterdami Rijks Múzeum
 G. a hágai Királyi Képtár
 H. a stockholmi Modern Múzeum (Moderna Museet)Feleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page