SZUPER-Q8 E-mail Napi penzumok Home OWLEditor  OWLOWL Impressum Photo gallery 
Tedd próbára műveltségedet, tájékozottságodat, valamint az életben egyre fontosabb orientációs és asszociációs képességedet! Az sem baj, ha nem találod el a helyes választ, de ha lehet, olvasd el a magyarázatokat! Mindig a tények, események összefüggését keresd!

A "Legnagyobb magyar"-nak titulált jeles férfiú találkozott egy jónevű angol mérnökkel, majd évekkel később létrejött két (bizonyos tekintetben három) város (ma már egy nagyváros) közös építménye. A fontos és látványos építmény ma is a nagyváros egyik vonzerejének számít.

A jónevű angol mérnök egy névrokonát bízta meg a fontos és látványos építmény kivitelezésének irányításával. Ebben is szerepe volt a "Legnagyobb magyar"-nak.

A fontos és látványos építmény kivitelezését irányító névrokonról később egy teret neveztek el, mely az építmény közvetlen közelében található.

Melyik szobrász alkotásai díszítik a nagyváros fontos és látványos építményét?

 A. Fadrusz János
 B. Zala György
 C. Izsó Miklós
 D. Marschalkó János
 E. Stróbl Alajos
 F. Frederick Scott Archer
 G. Sir Richard Westmacott
 H. Pásztor JánosFeleletválasztós kérdéseknél kattints a helyes válasznak megfelelő gombra (4 esélyes teszteknél akár a függőleges A. - D., akár a vízszintes a. - d. sorban)!
Szöveges választ váró kérdéseknél írd be a helyes választ, majd küldd el a tesztlapot az itt lévő széles és színes nyomógombbal!

Vissza a nyitólapra - Back to the main page